Srijeda, 21. studeni. 2018.

Veliko srce Darija Srne: U Metkoviću kupio 20 tona mandarina i poslao ih djeci u Donjeck

Nogometni klub Šahtar objavio je na svojoj služebnoj stranici da je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna djeci iz Donjecka poslao 20 tona mandarina.
Mandarine je kapetan Šahtara kupio u svom rodnom Metkoviću, inače poznatom po uzgoju manadarina, a velika pošiljka na istok Ukrajine stiže do kraja ovog tjedna.

Mandarinama će se osladiti 23.143 donjeckih učenika.

Kao dijete u Hrvatskoj prošao sam kroz razdoblje kada mi je trebala pomoć. Jako je važno u ovakvim situacijama imati ljude oko sebe koji će ti pomoći – izjavio je kapetan Vatrenih.

– Donbas i Donjeck su mi pružili puno u životu, a ovo voće je samo mali dar kojim mu uzvraćam. Donjeck jako poštujem. To je moj grad. Grad koji me podržava već 11 godina i dugujem mu što sam postao nogometaš i osoba kakva jesam – dodao je Srna.

– Moji roditelji, klub i predsjednik FC Shakhtara naučili su me da bi trebalo pomoći ljudima u teškoj situaciji. To je sada moje životno načelo – poručio je Srna.
Kapetan Vatrenih od početka rata u Ukrajini već je u nekoliko navrata pomagao djeci iz grada u kojem igra više od jedanaest godina.

Izvor: www.jutarnji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *