Srijeda, 23. siječanj. 2019.

Veliki interes za policiju, u Metkoviću na testiranje pristupilo 88 kandidata

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo natječaj za 600 novih policajaca i policajki koji je otvoren od 1. ožujka do 6. srpnja 2018. Tako će se ove godine na natječaj moći javiti i ovogodišnji maturanti.

Testiranja se ovoga puta ne vrše isključivo u Zagrebu, već na onim područjima gdje postoji potreba i interes za novim policijskim službenicima te se tako kandidatima bitno umanjuju troškovi boravka i putovanja.

Nakon ne baš velikoga odaziva na testirenja koje je u travnju bilo u Dubrovniku, u Metkoviću je situacija bitno drugačija. Danas je u hotelu Narona na testiranje pristupilo 88 kandidata s područja Policijske postaje Metković, a najavljeno je i drugo testiranje za srpanj jer postoji iskazan interes od još dvadesetak kandidata. Očekuje se da bi njihov broj mogao biti i veći nakon što prođu mature u srednjim školama.

Prema riječima načelnika Policijske akademije i predsjednika Povjerenstva za prijem Dubravka Novaka, očekuje se da će većina proći ulazna testiranja, a nakon toga slijedi sigurnosna provjera i liječnički pregled.

MUP je za ovu godinu povećao kvotu za upis u Policijsku akademiju iz razloga što uskoro ulazimo u šengensku uniju, a jedan dio djelatnika odlazi u mirovinu. Načelnik Novak napominje da će svi, koji prođu današnje testiranje i nakon što završe školovanje u Zagrebu, biti vraćeni na područje svoje Policijske uprave. Cilj im je da na ovom području radi domicilno stanovništvo jer tako umanjuju troškove stambenog zbrinjavanja i izbjegavaju moguće poteškoće s razdvajanjem ljudi od njihovih obitelji.

Napominjemo da je natječaj otvoren do 6. srpnja i da se nakon toga može očekivati novo testiranje u Metkoviću.

izvor: likemetkovic.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *