Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

Velika laž na sjednici Gradskog vijeća

Burno je bilo na današnjoj sjednici gradskog vijeća gradonačelnik Milan u koordinaciji s koalicijskim partnerom Stipom Gabrićem Jambom pokušao je opravdati brojne točke, loše vođenje gradskih tvrtki i ustanova u doba mandata Stipe Gabrića, potvrđene optužnice i prvostupanjske presude.

Vidno uznemiren pitanjem o bivšem v.d. ravnatelju dječjeg vrtića kojeg je vijećnik Gabrić imenovao u svom mandatu ustao je vikao: ‘Jebe me se, jebe me se! Ako je krao, krao je za sebe!’ pokazavši time kako je vodio gradske financije i vodio računa o gradskim tvrtkama.

Na pitanje o optužnici vijećnika Gabrića na trošenje sredstava iz gradskog proračuna za financiranje svoje kampanje(kupnja maslina i hodočašće u Mariju Bistricu za članove HSS-a) gradonačelnik Milan je samo rekao ‘Srami se!’ uskrativši bilo kakav odgovor vijećnici Ujdur.

Na pitanje vijećnice Dragović o financiranju u gradskoj upravi za vrijeme mandata 2013.-2017. gradonačelnik je ustvrdio da se ne radi o nikakvoj ekonomičnosti niti uštedi. Naprotiv neobičnom računicom zaključio je da je moguće da bi troškovi takvim upravljanjem dosegli čak 120 mil.kn. budući je zaposleno preko 70 novih djelatnika ne navevši niti jedan podatak o tvrtkama ili ustanovama gdje su ti fantomski zaposlenici!

Na prethodnoj sjednici gradonačelnik je u odgovoru koalicijskom partneru Gabriću odgovorio da je u mandatu Mostove uprave zaposleno novih 34 zaposlenika, te je naveo gdje su zaposleni.

U razmaku od samo mjesec dana od III. Sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik tvrdi da je ipak zaposleno 70-ak novih zaposlenika!

Analizom podatka koje je gradonačelnik iznio na III. sjednici i podataka koji su dostupni od strane Mosta nezavisnih lista i natječaja koji su objavljivani tijekom njihovog mandata razvidno je da gradonačelnik iznosi potpuno krive podatke i neispravno interpretira zaposlenika u njihovim tvrtkama ili ustanovama.

Naime, ključnim problemima i najvećim novim zapošljavanjima gradonačelnik Milan je detektirao Metković razvoj, Javnu vatrogasnu postrojbu, Dječji vrtić Metković, Turističku zajednicu i Gradsku upravu.

Prema dostupnim podacima Metković razvoj d.o.o. je u navedenom razdoblju znatno proširio opseg djelovanja u segment organizacije parkinga i pružanja internetskih usluga, te je tako opravdano zaposlio nove djelatnike koji su svojim radom ostvarili značajnu dobit za tvrtku. Javna vatrogasna postrojba povećala je broj zaposlenih kako bi se uskladila s procjenom o ugroženosti Grada Metkovića i tako Grad Metković od opasnosti koje svojim djelokrugom rada mogu spriječiti ili prevenirati. Dječji vrtić Metković nije zapošljavao nove djelatnike već su ‘tete’ u vrtiću potpisale ugovore na neodređeno nakon nezakonitog višegodišnjeg rada na određeno. Turistička zajednica Grada Metkovića angažmanom dvoje djelatnika i manifestacijama koje su organizirali pokazali su opravdanost Ureda turističke zajednice. Gradska uprava zaposlila je nove djelatnika za rad na poslovima povlačenja sredstava iz EU fondova kao i prometnog redara što su itekako potrebna radna mjesta.

Dakle gradonačelnik je svjesno obmanuo javnost izjavom o 70-ak novozaposlenih u Gradu Metkoviću bez ijednog podatka o kakvim se radnim mjestima radi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *