Srijeda, 23. siječanj. 2019.

Uskoro četvrto izdanje Art Festivala “Zen Opuzen”!

Opuzenska Udruga St. Valerio, od 22. do 24. lipnja,organizira četvrti po redu festival Ulične (i riječne) umjetnosti “Zen Opuzen”.

Street art umjetnici, graffiteri, performeri i ostalimnogobrojni kreativci sa svih strana svijeta, skupasa Opuzencima i njihovim gostima, će kroz 3 festivalska dana, ispuniti ulice Opuzena bogatimkulturno-umjetničkim sadržajem, smjehom izabavom.

Ovogodišnji Festival i programski i brojemgostujućih umjetnika je najsadržajniji do sada.

Pročelja zgrada, starih kuća i zidove će oslikavati30tak likovnih umjetnika iz Hrvatske, Argentine, SAD-a, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke iKambodže.

Opuzen će postati bogatiji za oslikanih novih 1200 javnih površina čime se nastavlja njegovanepovratna transformacija u jedinstvenuGalerijuna otvorenom”. Za vrijeme Festivala će se oslikatinajveći mural u Dalmaciji i široj regiji, površine 450 , koji će krasiti cijelo pročelje sportske dvorane.

Osim navedenih street art aktivnosti, po prvi put dolazi cirkuski cabaret TRIOLA-LA LA LA sa svojomuličnom predstavom za djecu i sve koji se takoosjećaju.

U Gradskom parku će se svaki dan, u popodnevnimsatima, organizirati kreativne radionice i igraoniceza djecu, u jutranjim će biti sati joge, a na obaliMale Neretve će se puštati veliki zmajevi koji ćevijorit na vjetru.

Land art umjetnik Nikola Faller iz osječke UdrugeSlama, će izrađivati skupture od slame, dok će u jutarnjim satima grabljama stvarati  impozantnefraktale na pješčanoj plaži Ušća rijeke Neretve.

Bogat dnevni program se nastavljati dugo u noć saveselim party-ima u Motelu Delta.

Opširnije o festivalskom program, možete naći nafestivalskoj facebook stranici.

Svi ste pozvani na ovu feštu umjetosti, edukacije, glazbe i zabave u Opuzenu!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *