Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

U planu razvoja Funkcionalne regije Južna Dalmacija nema spoja Metkovića s autocestom

Danas je na 2. sjednici Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije 6. točka dnevnog reda bila Zaključak o prihvaćanju Glavnog razvojnog plana Funkcionalne regije južna DalmacijaVjećnici iz Metkovića Nikola Grmoja, Nino Šešelj, Pero Jerkoivć i Krešo Kuran nisu podržali spomenuti Zaključak jer se u njemu ne spominje spoj grada Metkovića s autocestom A10. 

Podsjećamo, još u veljači ove godine stručnjaci iz Hrvatskih cesta su predstavili prometnu studiju koja obuhvaća povezivanje Metkovića na sustav autocesta, izmještanje prometa iz središta grada te smanjenje zastoja na GP Metković. Da bi se to ostvarilo predviđa se izgradnju novih dionica cesta i poboljšanje prometnih uvjeta na postojećim cestama na širem području Metkovića.

Studijom su predstavljene tri inačice spojne ceste od Metkovića do autoceste A10 u blizini naselja Grgići i Čarapine, s time da jedna ima podinačicu.

Sva četiri rješenja počinju od rotora na spoju Kneza Branimira i Puta Narone. Tri vode do zavoja pred crkvicom sv. Vida, a jedno se na pola puta do Vida odvaja na zapad i prolazi kroz močvarno područje. Prednost je dobila varijanta 3 s mogućnošću izgradnje obilaznice i novog mosta preko Neretve.

 Nikola Grmoja vijećnik Mosta nezavisnih lista u DNŽ oglasio se putem facebooka o ovom problemu.
U Plan razvoja regije Južna Dalmacija kojeg je danas na skupštini DNŽ predložio župan Dobroslavić nisu ušle inačice spoja Metkovića na autocestu koje je predložila studija Hrvatskih cesta koju sam osobno inicirao i koja je predstavljena u Metkoviću u veljači. I mi iz Mosta ali i kolega Kuran iz SDP-a iz tog razloga nismo podržali ovaj Plan. Budući da je to moja osobna inicijativa i da sam se izborio da Hrvatske ceste naprave studiju ne namjeravam odustati od toga za naš grad ključnog projekta. Kao što sam naglašavao i oko svih drugih projekata stavljam se na raspolaganje gradonačelniku i koaliciji HDZ-HSS i namjeravam se i kao zastupnik ali i kao vijećniku u DNŽ žestoko boriti za realizaciju ovog projekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *