Srijeda, 23. siječanj. 2019.

Priča iz Metkovića – gubitak identiteta i trgovina dostojanstvom

S izravnim dopuštenjem prenosimo pismo jedne Hercegovke koja živi i radi u Kominu povodom glasanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj.

„Dragi moji Hercegovci, u Mostaru se zadnjih 8 godina nisu održali lokalni izbori zbog izbornog zakona koji je posebno pisan za grad Mostar. Što u prijevodu znači kako je mojim roditeljima već osmu godinu zaredom uskraćeno osnovno ljudsko pravo – pravo izbora.

Na stranu to, BiH nije država, nego protektorat Europske Unije, pa onda i zastava i moneta i himna izgledaju kako i izgledaju, svi se sa svima svađaju, 50% stanovništva ne radi, 30% stanovništva živi ispod razine siromaštva, a 12% su potpuno nepismeni ljudi. Umjesto da krojite sudbinu u svome dvorištu, dragi moji Hercegovci, da razotkrijete uhodanu mašineriju koja vas tare, zlostavlja i ubija sve zdravo u vama zadnjih 25 godina, vi sjeli u autobus i glasate za potpune strance u drugoj državi.

Za 100 kuna zaokružujete po instrukcijama lokalnih kriminalaca i niste se zacrvenili. Lajete na političare vlastite države, a hrvatskim kandidatima u Hrvatskoj dajete svu podršku jer su vam tako rekli. Obećavaju vam brda doline, namiguju vam po kafićima na pumpama, djecu upisuju u školu, sređuju vam penzije, doplatke i druge vrste sisanja hrvatske državne sise.

E pa dragi moji Hercegovci, vi koji muzete dječje doplatke i socijalnu pomoć, koji muzete porodiljne naknade koje su zaradili pošteni,radišni ljudi privatnog sektora RH, sramite se svojih postupaka i uhodanih špranci po kojima živite zadnjih 20 godina. Koji ste ovoj državi dali samo jeftine glasove i NIŠTA DRUGO.

Ne sakrivajte se iza napaćenih vojnika i priče o HVO-u. Pola baba, strina, tetaka i jetrva je izgonjalo sebi hrvatske vojne mirovine. U Zaostrogu se na 5 djece u školi, isplaćuje 120 dječjih doplataka. U čekaonici ginekološke ordinacije u Pločama, svaka treća trudnica je iz Čapljine (bila, čekala, rodila). Makarsku zovi malim Mostarom…

Muzite svoju napaćenu državu, dragi moji Hercegovci. Izgubili ste identitet, ni sami ne znate gdje pripadate, odrekli ste svega, ponajprije svoga dostojanstva i osjećaja pravednosti. Bacili ste na sebe ljagu da vam glas vrijedi za dvoje. Prepoznaju vas po duplim adresama, fiktivnim prebivalištima, lažnim adresama, glasačkim autobusima.

Dragi moji Hercegovci, jednom ste bili pošteni i vrijedni ljudi, žuljavih ruku, neumorna radna snaga dijaspore, primjer poduzetničke discipline i uspjeha, a danas ste trgovci i dileri ljudskog dostojanstva i pravednosti!“

Ana Vlahović

izvor: herzegovina.in

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *