Srijeda, 21. studeni. 2018.

Pločanski branitelji daruju mandarine vukovarskoj djeci

Udruga branitelja Grada Ploča, koja okuplja većinu braniteljskih udruga na području Grada Ploča, organizira šestu godinu zaredom akciju „Branitelji Ploča – djeci Vukovara!“ u kojoj djeci vukovarskih i slavonskih škola te vrtića odvoze na dar neretvanske mandarine. Ove godine Miro Rončević odveo je u Vukovar kamion s oko deset tona mandarina.

Jedna tona bit će podijeljena braniteljima koji prosvjeduju u Zagrebu, dok će ostatak biti dopremljen vukovarskoj školi Blago Zadro, Dječjem vrtiću u Vinkovcima, braniteljima Ivankova, koji će neretvanske plodove podijeliti djeci s posebnim potrebama, te Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

Uz zahvalnost i sjećanje na one koji su svojim životima omogućili naše živote u slobodi, ne želimo zaboraviti ni one zbog kojih smo se zajedno s njima borili, na djecu. Uzimajući u obzir medijsku popraćenost ove akcije u Slavoniji i Srijemu, već godinama izmamljujemo osmijeh na dječjim licima kraja kojem svi tako mnogo dugujemo“, rekao je Željko Čović, predsjednik UBGP.

I prijašnjih godina, Udruga branitelja Grada Ploča provodila je ovu akciju, ali u manjem opsegu, jer su mandarine prevožene autobusom kojim su branitelji putovali u Slavoniju, na obilježavanje Dana sjećanja žrtve Vukovara. Kako u udruzi branitelja postoje i članovi koji imaju vlastita teretna vozila, to je iskorišteno kako bi se djeci napaćenog Vukovara i okolnih mjesta moglo dovesti što više plodova iz doline Neretve, čime se ova humanitarna akcija svake godine sve više širi.
Iz UBGP zahvaljuju svima koji su i ove godine pripomogli da prikupe desetak tona mandarina: Vagros d.o.o., Fragaria d.o.o., Kor Neretva d.o.o., Jasenska d.o.o., Frigo Bonsai d.o.o., Setovia d.o.o., PG Sršen i svim ostalim proizvođačima-braniteljima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Putujući u Vukovar, nećemo zaobići ni naše kolege, suborce i prijatelje koji se bore za svoja i naša prava u Zagrebu. Posjetit ćemo ih, podsjetiti da smo uz njih i darovati im mandarine koje smo prikupili baš za njih. Uz malo neretvanskog limuna, čija kora jest za jelo, nadamo se da ćemo im pomoći da lakše prebrode nadolazeće hladne dane i ustraju u svojim opravdanim zahtjevima dok god budu mislili da je to potrebno“, rekao je Čović. U Vokovaru će ove godine biti stotinjak Pločana.

Izvor: www.dubrovacki.hr
Tekst i slike: Ante Šunjić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *