Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

NAKON JAMBINOG NAPADA NA GRADSKOM VIJEĆU MATKO JERKOVIĆ VIŠE NIJE DIREKTOR METKOVIĆ D.O.O., NISU MU POMOGLI NI ODLIČNI REZULTATI

Nakon što je na prošloj sjednici Gradskog vijeća 24. 10. 2017. koalicijski partner gradonačelnika Milana Stipo Gabrić Jambo žestoko napao direktora Metković.d.o.o. –a Matka Jerkovića bilo je jasno da se sprema njegova smjena. Jerkoviću nije pomogla ni činjenica da ga Most nije doveo na to mjesto nego upravo Jambo kao ni da je na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Milan tvrdio da Jerković zbog odličnih rezultata uživa njegovu punu potporu. Navodno je Jerković nakon Jambine tirade na sjednici gradskog vijeća i drugih pritisaka sporazumno otišao s mjesta direktora te ostaje u tvrtci.

U mandatu Matka Jerkovića u vrijeme Mostova upravljanja Gradom napravljeni su fantastični rezultati te je izgrađeno čak 4,4 km kanalizacijske mreže dok je za usporedbu u razdoblju od 2009. do 2013. Izgrađeno samo 1, 5 km. Osim toga Jerković i Bukmir ostavljaju novom direktoru kompletnu projektnu dokumentaciju za izgradnju kanalizacijske mreže za cijeli Metković. Radi se o projektu vrijednom 275 milijun kn kojeg će navodno voditi Filip Dominiković kao novi direktor tog poduzeća.

Iako je gradonačelnik Milan kampanju vodio pod sloganom „ Iskreno bez podjela“ kako vrijeme odmiče jasno je da nitko tko nije sudjelovao u kampanji HDZ-a ili Jambe ne može ostati na upravljačkoj poziciji u bilo kojoj instituciji ili gradskoj tvrtki. Iako ih je Milan optuživao za politiku podjela u vrijeme Mosta na čelu Gradske knjižnice, Prirodoslovnog muzeja, Dječjeg vrtića, Čistoće d.o.o, Turističkog ureda i u konačnici Metković d.o.o-a bili su ljudi koji nisu bili članovi Mosta.

Da stvar bude gora, čini se da je glavni kadrovik u Gradu upravo Stipe Gabrić Jambo koji je uvjetovao smjenu Tomislava Jakića u Čistoći d.o.o. kao i postavljanje Željka Mordžina svog gradskog vijećnika s potvrđenom optužnicom na mjesto direktora. U Metković razvoju je umjesto iskusnog i sposobnog direktora Zorana Kozine doveden čovjek bez iskustva na upravljačkim pozicijama Nikola Manenica.

Izgleda da se započeta smjena kadrova nastavlja micanjem uspješnog direktora Matka Jerkovića iako ga Most nije doveo na poziciju direktora. U ovom potezu neki iščitavaju slabost gradonačelnika Milana i njegovu potpuno podređenost Stipi Gabriću Jambi koji je napadom na Jerkovića na prošloj sjednici najavio ovu promjenu u gradskoj tvrtki. Drugi govore kako Milan vodi podmuklu politiku i koristi Jambu kako bi otvorio pozicije na koje bi stavio ljude kojima je ta mjesta obećao još u predizborno vrijeme. Takvo njegovo ponašanje bilo je vidljivo i u predizbornoj kampanji kada je iskoristio Jambu za napade na Most dok se on skrivao iza „lijepe fasade“ i pričao o gradu bez podjela. Sad se vidi da je  to sve bila mantra za jednokratnu predizbornu upotrebu kao i priča o besplatnom vrtiću ili o nasipanju Stare Neretve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *