Srijeda, 12. prosinac. 2018.

Milan nakon konzultacija zabranio oslikavanje zida u Luci, instalacija ih podsjeća na mafiju

Neretvanski umjetnik  poznatiji pod umjetničkim pseudonimom Koraljko Greben zatražio je od Grada Metkovića i gradonačelnika Milana dopuštenje da u metkovskoj luci na zidu oslika stiliziranu hobotnicu koja bi ukazivala na zaslanjenje Neretve za koju je odgovorno nečinjenje institucija i političara.

Na inicijalnom razgovoru gradonačelnik Milan je Koraljku odgovorio da se mora konzultirat što je već poslovičan obrazac metkovskog gradonačelnika koji o ničemu nema osoban stav i mišljenje. Nakon što se konzultirao Koraljko je dobio odbijenicu. Obrazloženje je uistinu smiješno jer je gradonačelnik rekao da ih hobotnica i njeni kraci asociraju na mafiju i da ne mogu dopustit oslikavanje zida u Luci.

Nije poznato s kim se konzultirao gradonačelnik, ali s obzirom na sastav njegova savjeta i koalicijskog partnera Stipu Gabrića Jambu nije isključeno da je ova umjetnička instalacija zabranjena jer su se oni koji odlučuju o svemu u našem gradu prepoznali.

Na kraju treba naglasiti da je Koraljko Greben iscrtao zidove u drugim gradovima poput Opuzena i Mostara, a u Metkoviću mu je to zabranjeno jer su se vlastodršci prepoznali u njegovim instalacijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *