Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

Manifestacija “Dani mandarina 2017” u Opuzenu

U vikendu koji je iza nas u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen održani su “Dani mandarina_2017”. Školski okoliš bio je ukrašen raznim skulpturama od mandarina pa su tako napravljeni Stari most, jegulja, trupa, crkva i lopoč. Skulpture se oblažu žicom, na žicu se vezuju gumice a potom se mandarine omataju gumicama.
Kolektiv škole je na taj način inovativno prezentirao Neretvu i mandarinu kao vrijedan agroturistički proizvod.
Manifestaciju Dani mandarina posjetili su i učenici srednje škole iz Knina. Nakon obilaska Neretve, posjeta neretvanskih muzeja, berbe mandarina, učenici iz Knina posjetili su izložbu skulptura od mandarina.

U sklopu ove manifestacije održan je i šahovski turnir, turnir u trešeti kao i gaming turnir.
Tijekom trajanja manifestacije izložbene štandove imali su Udruga Prijatelji, Udruga “MI” iz Komina, Dječji vrtić Opuzen, Dajana Čotić te Učenička zadruga Srednje poljoprivredne i tehničke škole.
Potrebne količine mandarina koje su bile potrebne za ukrašavanje skulptura i okoliša škole osigurali su otkupljivači voća i povrća NTL doo, Filip voće doo, Vagros doo, Marinada doo, Jasenska doo, Frigo Bonsai doo i Mandarinko doo. Ostatak mandarina predan je Centru za socijalnu skrb u Metkoviću koji će potom mandarine razdijeliti udruzi Leptirići, udruzi Prijatelji, udruzi Otac Ante Gabrić kao i ostalim potrebitima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *