Nedjelja, 21. listopad. 2018.

KATARINA UJDUR: DOVRŠAVAJU SE PROJEKTI ZA KOJE SMO OSIGURALI SREDSTVA, OČEKUJEMO I PROJEKTE KOALICIJE HDZ-a I JAMBE, A RADI METKOVIĆA SPREMNI SMO POMOĆI

Lijepo je vidjeti da se dovršava projekt rekonstrukcije vodoopskrbne mreže te izgradnja fekalnog kolektora u ulicama Lovački put i Vladimira Nazora kao i rekonstrukcija „legendarnih“ kocki. Za taj projekt smo 90% sredstava osigurali kroz program EIB/CEB ali je nažalost najpovoljniji izvođač upao u probleme pa je početak radova znatno kasnio.

To je samo jedan od mnogih projekata za koje smo osigurali sredstva i koji su dovršeni u posljednje vrijeme: izgradnja kanalizacijskih kolektora u ulici Neretvanskih gusara i Nikole Tesle , zatim obnova i asfaltiranje Sportske ulice, ulica Kneza Domagoja i Ante Starčevića ali i dovršetak ulice Andrije Hebranga i obnova šetališta Unka. Veseli me i da je naš projekt ugradnje LED rasvjete na području cijelog grada vrijedan 5, 5 miljuna kn gotov, a posebno je lijepo šetati našim starim dijelom grada i skalama koje su lijepo ali i ekološki osvijetljene, a uz to navedena rasvjeta troši puno manje struje.

Novom gradonačelniku i koaliciji HDZ-a i g. Stipe Gabrića Jambe ostavili smo sve spremno za izgradnju kapitalnog projekta Grada Metkovića vrijednog 275 milijuna kn. Projektna dokumentacija je gotova, našim angažmanom taj je projekt je proglašen strateškim projektom Republike Hrvatske pa je novi gradonačelnik u stopostotnoj prilici i s loptom na crti koju samo treba gurnuti u gol i realizirat projekt koji će dovest kanalizaciju do svake kuće u Metkoviću, ali putem kojeg će se rekonstruirati mnoge ulice u našem gradu. Budući da nam je interes Metkovića na prvom mjestu stavljamo se na raspolaganje gradonačelniku i spremni smo pomoći oko realizacije tih projekata ali to je minimum kojeg gradonačelnik treba ostvariti jer ga je sve dočekalo pripremljeno. Isto tako spremni smo pomoći i oko realizacije tvornice za obradu voća i povrća za koju imamo ozbiljnog investitora Stanić grupu (Juicy) koja je već kupila zgradu u Metkoviću i svojim ulaganjem namjerava otvoriti minimum 50 radnih mjesta. Ono što još strpljivo isčekujemo su njegovi projekti i inicijative poput najave o nasipanju stare Neretve i izgradnje poduzetničke zone koju je obećao još u izbornoj noći kao svoj prioritetni projekt.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *