Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

JAMBO I PETROV OČI U OČI NA SUDU

Predsjednik Sabora Božo Petrov i Stipo Gabrić, poduzetnik te bivši metkovski gradonačelnik susreli su se u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu povodom privatne tužbe za klevetu u kojoj Petrov traži da se Gabrića kazni sa 500 dnevnih dohodaka. Mirenje pred sucem je propalo, nakon čega je Gabrić, poznatiji po nadimcima Jambo i neretvanski kralj mandarina, objasnio da razumije optužnicu no ističe: “Ne smatram se krivim!”

Povod tužbi je niz izrečenih tvrdnji na konferenciji za novinare 27. svibnja prošle godine kada se Gabrić obrušio na Petrova.
– Inkriminirani navodi su apsolutno neistiniti. Stipo Gabrić me optužuje za nekakav nepotizam. Vezano za to mogu reći da s moje strane nije bilo nikakvih zapošljavanja dodjele poslova, niti bilo kakvog drugog pogodovanja koji bi bili ostvareni na iregularan način. Što se tiče mog upisa na fakultet, napominjem da se te godine prijemni ispit za upis na medicinske fakultete u Rijeci, Splitu, Zagrebu, Osijeku i Mostaru održavao istog dana. Ocijenio sam da su mi najveće šanse za upis na medicinu u Mostaru. Tri mjeseca sam se intenzivno spremao za prijemni ispit te sam po rezultatima ostvarenima na prijemnom bio peti na rang listi. Dakle, fakultet sam regularno upisao – pojasnio je u sudnici Božo Petrov dodajući kako je Gabrić njegov politički suparnik na lokalnoj razini i s kojim izvan toga nije ni u kakvom drugom odnosu. Petrov je još naglasio kako ga je “nakon preuzimanja vlasti u Metkoviću dočekala gradska blagajna s višemilijunskim dugovima koji su nastali za vrijeme Gabrića”.

– U toj političkoj borbi Stipo Gabrić se služio i nedopuštenim metodama kao što je to bilo i u konkretnom slučaju. Bilo gdje je atakirao na moju osobnost. Kao gradonačelnik Metkovića s Nikom Ivankovićem nisam sklopio niti pregovarao u vezi bilo kakve nagodbe grada Metkovića – zaključio je Petrov čiji je odvjetnik Filip Glumac predložio da se kao svjedok sasluša Nikola Grmoja, a na okolnost inkriminiranih navoda.

Podsjetimo, Petrov u tužbi navodi da je Gabrić ciljano iznio niz tvrdnji za koje je znao da su neistinite. Pa je tako Petrovu zasmetala optužba da su on “i sekta Most oštetili grad Metković za više od milijun kuna, pogodujući raznim svojim prijateljima s liste Mosta, svojim rođacima i susjedima”. Razljutilo ga je i Gabrićevo aludiranje da se nezakonito upisao na fakultet: “… ja ću njemu dat’ malo više vremena, psihijatru dr. Petrovu, da definitivno kaže kako se upisao na Medicinski fakultet u Mostaru i tko ga je upisao jer sljedeći put kad bude presica, doći će čovjek koji ga je upisao”. U tužbi stoji i da su sve Gabrićeve tvrdnje mediji dodatno zapaprili “pompoznim naslovima i uvećali štetu”.

Povod konferenciji za novinare bilo je Gabrićevo nezadovoljstvo što tužiteljstvo nije reagiralo na “breme materijala i fotografija iz kojih se vidi kako su Petrov i sekta Most oštetili Metković…” koje je osobno odnio u DORH i USKOK u rujnu 2015. Protiv Petrova je kasnije odbačena prijava jer nije utvrđena zloporaba položaja i ovlasti, a Petrov je uzvratio tužbom za klevetu protiv Gabrića.

Izvor: jutarnji.hr

Foto: Srđan Vrančić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *