Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

INICIJATIVA ‘PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT’: Pavlovićeva tužba protiv Vlaha Orepića je sramotna!

Članovi Građanske inicijative Pravo na zdrav život iz Ploča održali su svoju 15. sjednicu na kojoj se raspravljalo o sudskom procesu gospodinu Vlahu Orepiću, članu naše inicijative, prema tužbi gospodina Ivice Pavlovića, predsjednika Uprave Luke Ploče d.d. Smatraju je tužba zbog izgovorene javne riječi, a u službi javnog interesa potpuno promašena i besmislena, i služi samo u svrhu zastrašivanja ostalih koji vode bitku protiv instaliranja termoelektrane na ugljen u Luci Ploče. Inicijativa je tim povodom izdala i sljedeće priopćenje koje donosimo u cijelosti.

Sramotna je činjenica da se zbog stava, osobnog mišljenja i dojma tuži VLAHO OREPIĆ – Hrvatski domoljub, rodoljub, branitelj, dragovoljac, visoki časnik, čovjek, građanin i Pločanin.

Građanska inicijativa Pravo na zdrav život, svi njeni članovi i simpatizeri doživjeli su i preživjeli zadnjih mjeseci borbe protiv instaliranja TE u Pločama, sustavno vrijeđanje, omalovažavanje i prijetnje. Nas, koji smo odreda domoljubi, pacifisti, ekološki osviješteni i koje vodi isključivo ljubav prema našoj Neretvi , od pojedinih likova javno se nazivalo čak i militantima.

Nismo tužili, i nećemo, jer kršćanski je praštati. Na žalost, neki „veliki“ kršćani nisu spremni tolerirati pravo na drugačije mišljenje i na osobni stav, o čemu svjedoče i ovakve bespredmetne tužbe.

Naš strah, kao i strah gospodina Vlahe Orepića, kao i mnogih građana Ploča je opravdan i stvaran. Živimo ga svaki dan otkako se crna prijetnja termoelektrane uvukla u naše živote.

Istina je jedna, i ona je na Vlahovoj strani, a Božje je poslanje govoriti istinu i samo istinu, sviđala se ona nekome ili ne. A istini se ne može suditi!

GRAĐANSKA INICIJATIVA PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT, PLOČE

Izvor: www.dubrovackidnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *