Srijeda, 21. studeni. 2018.

Gradonačelnik Ploča poziva na referendum: Osobno sam protiv TE Ploče

”Gradsko vijeće Ploča je u listopadu prošle godine donijelo Deklaraciju kojom se protive izgradnji termoelektrane Ploče i u toj Deklaraciji je navedeno kako će se građani pozvati na izjašnjavanje putem referenduma. Žao nam je što referendum nije bio 11. siječnja jer bi sigurna bila veća izlaznost zbog drugog kruga predsjedničkih izbora”, rekao je pločanski gradonačelnik Krešimir Vejić nedavno za HINU.
”Ovo nije samo stvar energetike, već je i stvar prostornog planiranja, kao i naravno skrbi o zdravlju ljudi, a uostalom smatramo da je sasvim normalno da se za jedan ovako veliki projekt mora pitati lokalno stanovništvo. Smatram kako nam Ministarstvo uprave neće praviti nikakve probleme”, kazao je Vejić te dodao kako je on osobno protiv izgradnje TE Ploče, a odgovarajući na prozivke oporbe u tamošnjem Gradskom vijeću da je referendum bio nepotreban.
Vejić je istaknuo kako će biti 15-ak mjesta na kojima će se građani moći izraziti svoju volju te da će referendum gradsku upravu koštati oko 50 tisuća kuna.
”Vjerujem da će stanovnici Ploča biti protiv TE Ploče i time potvrditi Deklaraciju Gradskog vijeća. Nažalost, u Hrvatskoj se neke stvari mogu mijenjati samo pod pritiskom javnosti”, zaključio je Vejić za Hinu.

Izvor: www.dubrovniknet.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *