Srijeda, 21. studeni. 2018.

GRADONAČELNIČE, ŠTO JE OSTALO?

Šest mjeseci prošlo je od posljednjih lokalnih izbora. Tijesna pobjeda HDZ-a ostvarena je na krilatici „Vjerodostojno, bez podjela, na dobrobit građana Metkovića…“. A gdje smo sad?

Imamo grdaonačelnika koji ni o čemu nema stav i koji se boji svakog javnog istupa bez napisanog teksta. S obzirom da je ukinuo parking uz obrazloženje da je to „morao jer je obećao“, dakle ne nakon neke suvisle analize, bit će zanimljivo čuti što će reći kada ponovno uvede naplatu parkiranja.

Nagrađivanje zaslužnih u kampanji počelo je već s dodjelama nagrada Grada Metkovića, pa se tako dogodilo da se dobitnik nagrade za kluturu, kao i oni koji su mu je dodijelili, nisu pojavili niti na jednom događaju iz programa Metkovskog kulturnog ljeta.

Ono „bez podjela“ manifestiralo se tako da su smjenjeni svi koje se moglo smijeniti, što nakon isteka mandata očekuje i  ravnatelja Ustanove za kulturu i sport i voditeljicu Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću.

A u danima koji slijede svjedočit ćemo nepotizmu u zapošljavanju. U gradskoj ustanovi Metković d.o.o, na crpnoj stanici Doljani, zaposlit će se osoba bliska gradonačelniku Milanu i HDZ-u. Da stvar bude gora, ta osoba se javno hvali da je čeka posao koji je izravno dogovoren s čelnicima HDZ-a još u predizbornoj kampanji. Prethodno je  gradonačelnik Milan  u više navrata istako da se u gradskim službama nema gdje koga zaposliti jer je, eto, Most sve popunio svojim ljudima. Također, dijeleći otkaze ljudima koji su radili u gradskom parkingu obećao je da će oni biti primljeni na prvo slobodno radno mjesto koje bude slobodno u gradu.

Kako vidimo, prvo slobodno radno mjesto iskoristit će se kao nadnica za urađeni posao u predizbornoj kampanji. Ostaje za vidjeti tko će biti primljen na radna mjesta ako se ponovno uvede naplata parkinga u Metkoviću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *