Srijeda, 12. prosinac. 2018.

Čuvaju ga dvojica: Božo Petrov još je pod policijskom zaštitom

Stalno uz njega: Bivši predsjednik Sabora Božo Petrov nije želio otkriti zbog čega sedam mjeseci nakon ostavke ima policijsku zaštitu. U kuloarima se šuška da mu prijete

Prijetnje Petrovu nakon što je pokrenuo raspetljavanje slučaja Agrokor i nakon sto je podigao kaznenu prijavu protiv Todorića nisu nešto što nije bilo očekivano. Osim toga Most je otvorio i arhive iz kojih posljednjih tjedna izlaze dokumenti koji ozbiljno kompromitiraju Plenkovićeva savjetnika Vladimira Šeksa, a ne treba zanemarit i činjenicu da je upravo Most zaustavio projekt TE Peruće iz kojeg su stajali ključni ljudi u Plenkovićevoj Vladi a u koji je dosad uloženo 5 milijuna eura.

Jedan vozi crnu MUP-ovu limuzinu Audi A6, a drugi je pratnja.

Petrov kaže da nije on tražio zaštitu, nego je to bio prijedlog Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) nakon izrade sigurnosne procjene. Kako se sigurnosne procjene obično rade za razdoblje od šest mjeseci, za očekivati je da će Petrova policija štititi najmanje sljedećih pet mjeseci. – Ako oni ranije naprave sigurnosnu procjenu i zaključe da mi zaštita ne treba, ja ću je se odreći – rekao nam je Petrov.

U MUP-u tek kažu da se Petrovu pružaju mjere zaštite temeljem Uredbe o određivanju štićenih osoba.

– S obzirom na to da su svi podaci o pružanju takvih mjera označeni kao klasificirani nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaša konkretna pitanja – priopćili su nam iz MUP-a. Čelnik Mosta nije jedini koji koristi zaštitu više od šest mjeseci nakon napuštanja dužnosti. Bivšeg potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa policija je čuvala čak pet godina zbog prijetnji koje je dobivao. – To je meni bio veliki teret te sam jako sretan i zadovoljan što ću se moći slobodno kretati kao ptica – rekao je u travnju 2012. godine nakon ukidanja zaštite. Bivšoj premijerki Jadranki Kosor te bivšem ministru policije i bivšem šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku osiguranje su ukinuli u listopadu 2013. godine, gotovo dvije godine nakon napuštanja dužnosti. Karamarka su čuvali jer mu je prijetio srbijanski kriminalac Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam. Tad se doznalo i da je Karamarkovo osiguranje stajalo oko 180.000 kuna mjesečno, odnosno da je na njega u gotovo dvije godine potrošeno oko 3,7 milijuna kuna. Zaštita Jadranke Kosor stajala je manje, oko 2,5 milijuna kuna.

Pročitajte više na: https://m.24sata.hr/news/cuvaju-ga-dvojica-bozo-petrov-jos-je-pod-policijskom-zastitom-552974 – 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *