Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

Ana Musa: Gradsko vijeće treba reći ‘NE’ termoelektrani na ugljen

Nezavisna gradska vijećnica Ana Musa predala je na gradski protokol zahtjev za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća Ploča na temu: Posljedice izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama sa zaključkom podržava li Grad Ploče ili ne podržava izgradnju navedenoga objekta. Zahtjev za sazivanje tematske sjednice potpisalo je 15 od 17 vijećnika Gradskoga vijeća.

U obrazloženju zahtjeva stoji da su Grad Ploče i njegova tijela ovlaštena i obvezna promišljati o uređenju prostora koji im pripada, brinuti se o prostornom i urbanističkom planiranju, komunalnom gospodarstvu, brinuti se o zaštiti okoliša, zaštiti djece, kao i obavljati sve druge poslove kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana.

Radi svega toga, a “poznavajući proporcije promjena koje će doživjeti mikrolokacija koja administrativno pripada Gradu Pločama ukoliko se bude gradila TE na ugljen, te u cilju što boljeg informiranja građana Grada Ploča i zauzimanja stava od strane Gradskog vijeća koji odgovara stavu većine građana Grada Ploča”, vijećnici su podnijeli zahtjev.

To znači da će se u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva na dnevnome redu naći ova prevažna tema ne samo za Ploče, nego i za dolinu Neretve, Makarsko primorje i Pelješac.

Sretna sam da sam objedinila i lijeve i desne u zajedničkim problemima što se tiče sazivanja tematske sjednice Gradskoga vijeća, a na samoj sjednici ćemo vidjeti hoće li se sadašnje jedinstvo prenijeti i na donošenje zaključka – rekla je Ana Musa, aludirajući da su zahtjev potpisali predstavnici svih političkih opcija.

U činjenici da je Ana Musa predala zahtjev ima dosta simbolike, jer je upravo ona prepoznata kao borac protiv izgradnje ove termoelektrane.

Tekst: Ante Šunjić, Slobodna Dalmacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *