Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

Šare i Petranović: Neretva je kvalitetna ekipa koju ne treba podcijeniti

U dosta izmijenjenom sastavu istrčat će nogometaši Šibenika sutra u Metkoviću na ogledu protiv domaćina Neretve. Čak šestorica igrača, što zbog ozljeda, odnosno kartona, moraju pauzirati pa će trener Petravić morati ponovno raditi preinake u sastavu. Unatoč tome, želja svih na Šubićevcu je da se i s novog teškog gostovanja vrate u pobjedničkom raspoloženju.

– Igrali smo s njima u pripremama, sjećam se te utakmice. Prvo poluvrijeme je bilo 0:0, nismo baš mogli probiti taj ‘zid’. Drugo se poluvrijeme otvorilo, pali su i oni što se tiče fizičke spreme i onda smo mi to iskoristili. Fali nam pet – šest igrača, kartonirani su Puclin, Tokić i Bašić, fale nam i Zelić, Božinović i Marina, ali nadamo se da ćemo pronaći igrače koje ćemo iskoristiti kao dostojne zamjene, optimist je lijevi bočni Šibenika Perica Šare.

Neretva je na osmom mjestu na tablici s 12 osvojenih bodova, 11 manje od Šibenika: – Ne bi ih trebali podcijeniti, imaju dvije izgubljene utakmice za redom i sigurno će ići na to da nas pobijede. Trebamo se staviti 100% i ako Bog da, da se vratimo s tri boda, dodao je Šare koji se dva puta upisao i u listu strijelaca u narančastom dresu (u Zmijavcima i Virju).

Trener Damir Petravić istaknuo je kako je za njima tjedan u kojem su imali vremena više poraditi na brzini, snazi, jer do sada su imali i utakmice preko tjedna pa se to nije moglo učiniti.
3

– Gledao sam Neretvu protiv Primorca iz Stobreča, izgubili su 5:3, ali su trebali prvo poluvrijeme voditi 5:1, poslije pola sata igre. Tako da su dosta solidna, kvalitetna ekipa koja gaji pas igru. Hitri su, rastrčani, s pet igrača završavaju akcije, tako je bilo u toj utakmici. Idemo hrabro i opet se pokušati vratiti s tri boda, da mirno dočekamo sljedeće kolo. Ova ekipa Šibenika ima kvalitetu i trebala bi, bez obzira fali li pet igrača, biti dominantni, kazao je Petravić na konferenciji za novinare.

Neretva i Šibenik igraju derbi 3 HNL jug dana u Metkoviću s početkom u 16 sati.

Tekst i foto: sibenik.in

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *