Srijeda, 12. prosinac. 2018.

Petrov prekida trakavicu: Jambo će na svoje monologe dobiti samo vlastiti eho

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov po posljednji put je odgovorio bivšem gradonačelniku Stipi Gabriću Jambi koji je posljednjih dana poslao niz priopćenja u kojima napada novog gradonačelnika. Razloge za ovakvu Jambinu ofenzivu mnogi vide u sudskom procesu za Aferu Suša koja se upravo vodi na Općinskom sudu u Metkoviću, ali i zbog tek pokrenute USKOK-ove istrage zbog iskorištavanja gradskog proračuna za izbornu kampanju 2009. Drugi smatraju da je Jambo dobio mig za ovakav obračun jer HDZ-u s kojim je Jambo u koaliciji ne odgovara rast popularnosti MOST-a i Bože Petrova. U posljednjem priopćenju Jambo je prozvao Petrova za netransparentnost jer navodno nije objavio cijeli Zapisnik o proračunskom nadzoru iako se taj Zapisnik odnosi upravo na Jambino upravljanje gradom. U priopćenju koje prenosimo u cijelosti Petrov mu je odgovorio da nema nikakvog razloga skrivati Jambinu sramotu:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

zaista vas ne želim više zamarati trakavicom koju nisam nametnuo i ispričavam vam se što nisam mogao ne reagirati na objede g. Gabrića. Ubuduće će gosp. Gabrić držati monologe, jer mu to, prema obliku njegove bivše vladavine, najbolje pristaje. Neću se miješati u njegove fikcije. Osoba ponekad ne može prihvatiti činjenice jer smatra da time da ne bi opravdala svoj modus vivendi. Možda se za njegove monologe i nađe publike jer rijetki možda i dalje sanjaju o trošenju novaca bez pokrića, o životu na tuđi dug, od danas do sutra. Vjerujem da su danas takvi rijetki i da je većina Metkovaca vidjela gdje nas je to dovelo.

Prema zadnjim navodima Stipe Gabrića, nakon što smo dali brojku o šezdeset dvopostotnom povećanju nezaposlenosti u njegovo vrijeme, odjednom gradska uprava nije ta koja stvara radna mjesta, a upravo za to nas je prije optuživao.

NEMAMO RAZLOGA SKRIVATI NJIHOVU SRAMOTU

Uza sve slične nebuloze, kao najveći krimen, moj i mojih suradnika, stavlja to što nismo objavili cjelovit Zapisnik o proračunskom nadzoru iz srpnja 2014. godine. Ispričavam se, „moj grijeh, moj najveći grijeh“. Objavljivanjem skraćene inačice Zapisnika htjeli smo vam uštedjeti vrijeme u iščitavanju svih dvadeset triju stranica Zapisnika i ukazati samo na ono što je najvažnije. Cjelovit zapisnik postavljen je na mrežnoj stranici Grada pod Uprava – dokumenti pa g. Gabriću poručujem da ne treba potezati svoje „veze“ da bi došao do Zapisnika. Dovoljno je slijediti poveznicu na Zapisnik o proračunskom nadzoru 14. 7. 2014.
http://www.metkovic.hr/uprava/dokumenti/Zapisnik_o_prora%C4%8Dunskom_nadzoru_14072014.pdf

Tamo sve stoji, ali ne o Boži Petrovu i njegovim suradnicima nego o Stipi Gabriću Jambi i njegovim suradnicima. Dakle, mi nismo ništa skrivali, a ponajmanje njihovu sramotu.

Što se tiče drugih nebuloza i objeda g. Gabrića na moj račun, poput navodnih desetaka otkaza i rodbinskih zapošljavanja, odnosno nepotizma pri zapošljavanju u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama, poručujem mu da sam zbog tih njegovih kleveta i laži upravo krenuo u proces s pravnim stručnjacima kako bih protiv njega podnio privatnu tužbu.

Metkovci se mogu sjetiti kako se to rješavalo u njegovo vrijeme i koliko su često tada viđali objave natječaja, osim ako nisu redovito kupovali Glas Slavonije.

Od ovoga trenutka g. Gabrić će na svoje monologe dobiti vlastiti eho u praznini. Toliko zaslužuje od mene, a neka svaki građanin procijeni koliko ga je Stipo Gabrić zadužio, u doslovnom i prenesenom značenju.

Gradonačelnik Metkovića
Božo Petrov

Tekst: metkovic.hr i facebook stranica Grada Metkovića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *