Srijeda, 12. prosinac. 2018.

Metković news pohvalio Petrova, a bojkotirao vijest o prinovi u Jambinom stočnom fondu

Nemali broj naših sugrađana jako se iznenadio kada je jutros tijekom surfanja po internetu otvorio jedini neovisni metkovski internetski portal. Kao udarna vijest na portalu istaknut je potpisani komentar u kojem se hvali lokalnog šerifa i kriminalca Božu Petrova koji nije ispunio nijedno obećanje i koji je opustošio gradski proračun. Čitatelje je još više zabrinulo neobjavljivanje vijesti o prinovi na farmi velikog dobročinitelja i poljoprivrednika Stipe Gabrića Jambe koji se obogatio na svom znoju i radu svojih ruku. Naime, Jambina krava Milka otelila je malo tele Šarku o čemu su izvjestili svi mediji u regiji osim Metkovic newsa. Razlog takvoj promjeni u uređivačkoj politici i okretanje od istraživačkog novinarstva ka novinarstvu u službi određene političke opcije građani Metkovića tumače na različite načine.

Jedan dobar dio naših sugrađana smatra da je glavni urednik i pokretač portala Brunimir Ploska odustao od ideala zbog kojih prvotno pokrenuo portal te da je počeo pisati sponzorirane članke.

Kroz cijelo ovo vrijeme Metkovic news je bio jedini portal koji je jadnako napadao sve političke opcije u gradu, ali u zadnje vrijeme Brunimir se počeo čudno ponašati. Tijekom prijašnjih razgovora i ispijanja kava u Benkija uvijek je govorio o misiji koju ima kao novinar. Sve nas je gnjavio pričama o objektivnom i istraživačkom novinarstvu koje ima za cilj biti korektiv svake vlasti, ali u zadnje vrijeme počeo je pričati o novcima koje mu je Petrov obećao iz gradskog proračuna , kaže nam njegov blizak prijatelj i novinar Dario Knežić s lokalne radijske postaje.

Takva Knežićeva izjava donekle objašnjava promjenu u uređivačkoj politici jer današnja naslovnica Newsa pokazuje da je Ploska na svom portalu počeo hvaliti Petrova i sektašku i kriminalnu skupinu Most, a ne dva ugledna građanina Stipu Gabrića Jambu i Nikolu Oršulića koji na idućim izborima namjeravaju Metković izvući iz Petrovljevih ralja.

Vodoslav Vodopija/ kolumna Nejasne zamisli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *