Srijeda, 12. prosinac. 2018.

JAMBO SE NA SUDU ISPRIČAVAO: Petrov je bio odličan učenik, nisam rekao da se upisao preko veze

Stipe Gabrić Jambo na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu iznoseći svoju obranu u postupku u kojem ga je Božo Petrov tužio zbog klevete radi tvrdnji koje je Jambo izrekao na tiskovnoj konferenciji u svibnju prošle godine. Tada je prozvao Petrova da zapošljava svoje rođake i prijatelje u državnim institucijama u Metkoviću zbog čega je grad pretrpio štetu veću od milijun kuna, a pozvao ga je i da se očituje o tome kako se upisao na fakultet u Mostaru.
– Ja sam se Petrovu želio ispričati, ali on to nije prihvatio. Žao mi je ako sam na toj konferenciji izrekao nešto što je on poslije krivo protumačio, ali ja ga nisam optužio da se preko veze upisao na fakultet, nego sam ga samo pozvao da javnosti razjasni kako se upisao na taj fakultet – zaključio je Jambo. Prije njega je u sudnici svjedočilo sedmero svjedoka koji su zaposleni u Metkoviću za vrijeme gradonačelničkog mandata Bože Petrova, od kojih su neki objašnjavali kako su posao dobili preko natječaja, dok su drugi pojašnjavali kako su posao dobili bez natječaja automatizmom jer su dulji period radili na ugovore na određeno.

– Božo Petrov bio je ne odličan, nego vrhunski učenik, gimnaziju je završio s pet nula. I meni je normalno da takav vrhunski đak uspije upisati fakultet u Hrvatskoj na prvom ljetnom roku, a ne da na jesenskom roku ide u BiH. Petrov i ja smo politički protivnici, naravno da sam ga prozivao kao i on mene, ali ga niti jednom riječju nisam optužio da je on taj fakultet upisao preko veze, nego sam ga pozivao da nam pojasni što se tada dogodilo. Moram ovdje napomenuti kako mene članovi Mosta sotoniziraju zadnje četiri godine, takvu kalvariju kakvu sam ja radi njih prošao nije prošao nitko, preko tristo puta sam bio na policiji zbog njihovih prozivki – kazivao je Jambo iznoseći svoju obranu.

www.vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *