Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

HOS-ovac Šešelj: HDZ nas opet sramoti preko klaunova poput Skeje

“NEKOLIKO nas je puta HDZ osramotio pred narodom. Prvi put kada je njihov major rekao da je HOS = KOS, a sada preko klaunova tipa Skeje. Nacrtali su mu brčiće i dali sve u životu, sudjelovao je u pretvorbi i privatizaciji. Gdje ste vidjeli bogatog HOS-ovca? To ne postoji ako nije sudjelovao u izdaji ideje i ljudi”, ustvrdio je Denis Šešelj, neretvanski HSP-ovac. “To koriste lijeve, anacionalne političke opcije, protivno nacionalnim interesima”, smatra.

“Sve HOS-ove udruge pod kontrolom su HDZ-a”

No pravog krivca za cijeli cirkus oko HOS-ove ploče u Jasenovcu Šešelj vidi u HDZ-u i vodstvima HOS-ovih udruga koja su se prodala HDZ-u. Nijedan istinski pravaš ne voli Tuđmana. “Ti ljudi imaju probleme sa zakonom, s porezima, ucijenjeni su. Preko 90 posto tih vitezova danas su HDZ-ove marionete. Nemaju ni kapaciteta misliti svojom glavom, a vole da ih se sluša i gleda na televiziji. Pisali bi knjige, a nijednu nisu pročitali”, kaže Denis Šešelj.

Pravaški vođe šalju negativnu sliku o Hrvatskoj i Hrvatima, a da nisu ni svjesni što čine. “Hrvati nisu fašisti jer da jesu, onda bi se to vidjelo u Saboru. Bilo bi puno više ekstremno desnih zastupnika, a oni jedva prelaze prag”, kaže Šešelj. Svjestan je da je njegovu vlastitu stranku HDZ odavno prožvakao i probavio i da je pravaštvo izgubilo sav ugled koji je imalo. “To se dogodi svakome tko se petlja s HDZ-om. Nema pravog pravaša koji voli Tuđmana i HDZ, ali takvih se, pravih, može nabrojati na prste jedne ruke”, tvrdi i dodaje da je potpuno uvjeren da su sve HOS-ove udruge pod kontrolom HDZ-a koji ih izvlači kada mu zatrebaju ideološki prijepori u društvu.

“Današnja Hrvatska nije ništa samostalnija od Pavelićeve NDH”

On smatra da HOS-ovu ploču iz Jasenovca nije trebalo micati kad je već jednom postavljena i zbog tog preseljenja očekuje velike probleme u budućnosti. “Micanjem ploče prekršena je pomirba hrvatskog naroda. Doći ćemo u situaciju da će netko htjeti otući nadgrobne ploče sa zvijezdom petokrakom. Tko ima pravo to napraviti dalmatinskim partizanima koji su otišli u šumu boriti se protiv talijanskog okupatora?”, pita se Šešelj dodajući da poštuje partizanski pokret jer se netko morao suprotstaviti okupatoru. “Hrvatska povijest je žalosna, a Hrvati su čudan narod. Nisu kvalitetni vjernici nego tradicijski, koji idu u crkvu i psuju Boga, imaju balkanski nagon za rušenjem i nije bez razloga to što nismo imali svoju državu”, tvrdi Šešelj koji smatra da današnja Hrvatska nije ništa samostalnija od Pavelićeve NDH. “Kako se u njegovo vrijeme nije odlučivalo u Banskim dvorima, tako danas i Plenković ne odlučuje ni o čemu”, zaključuje.

index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *