Srijeda, 21. studeni. 2018.

ROGOTIN 45-godišnjak uhvaćen sa 32 komada ustrijeljenih crnih liski

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su u večernjim satima u subotu, 9. prosinca, na obali rijeke Mostina u Rogotinu, u protuzakonitom lovu zatekli 45-godišnjaka koji je u čamcu kojim se dovezao na obalu rijeke imao pušku, akumulator, pomoćna sredstva za lov (reflektor, CD player i zvučnik) i čak 32 komada ustrijeljenih ptica crnih liski, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Dubrovnik: Zatečen u prepodaju metadona

U nedjelju, 10. prosinca, nešto iza ponoći, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su na Obali Stjepana Radića u Dubrovniku zatekli 34-godišnjaka prilikom prodaje metadona 25-godišnjaku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su prodaju dogovorili unaprijed po cijeni od 100 eura za 5 mg/ml metadona.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, policija protiv osumnjičenog 34-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od kojih tri s lakše ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 367 represivnih mjera od kojih izdvajamo 133 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine, 25 zbog nepropisnog pretjecanja, 30 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 18 mjera poduzetih prema vozačima koji nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 11 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *