Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

Most: Podupiremo zahtjev Škanja za odbacivanje TE na ugljen na Skupštini DNŽ-e

Zlokobni projekt termoelektrane od 800 MW na ugljen u Pločama već mjesecima zaokuplja neretvansku javnost. Kako vrijeme prolazi sve je jasnije da otpor građana jača, i da se udružuju u zajedničkoj borbi. Uporno nametanje štetnog projekta termoelektrane otvoreni je rat svojim građanima. Onečišćenja bi bitno, trajno i sve više srozavala kvalitetu života i ugrožavala ljudsko zdravlje tijekom narednih 40 godina.

Mi vijećnici, ali i cjelokupno vodstvo te svi članovi Mosta nezavisnih lista dajemo punu potporu svim inicijativama koje se bore protiv izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama.

Iz tog razloga podupiremo zahtjev Udruge Škanj iz Ploča da se na prvoj sljedećoj sjednici (koja će biti tematska ili sa zasebnom točkom dnevnog reda) jasnom odlukom nedvosmisleno odbaci svaku mogućnost realizacije TE na ugljen u Pločama kao projekta koji je u suprotnosti sa razvojnom strategijom DNŽ i Prostornim planom DNŽ, te kao takav i neusklađen sa javnim interesom.

Naša ideja je: Jedna Neretva – jedna zajednička borba.
Stojimo zajedno i solidarno uz neretvanske građane u borbi za demokraciju i javna dobra, a protiv realizacije projekta koji ne želi nitko u dolini Neretve, jer radi se o suludom, samoubilačkom i katastrofalno štetnom projektu koji svakako treba odbaciti i pokrenuti sve lokalne i nacionalne snage da se to bezumlje zaustavi i raskrinka.

Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista i gradonačelnik Metkovića

Pero Jerković, Svebor Gluščević, Markica Vuica i Ana Musa

županijski vijećnici Mosta nezavisnih lista u Skupštini Dubrovačko-
neretvanske županije

Izvor: facebook stranica Mosta nezavisnih lista

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *