Nedjelja, 9. prosinac. 2018.

Nemojte dati potporu kandidatima koji nisu protiv TE na ugljen i Gornjih horizonata!

Na facebook stranici Građanske inicijative Spasimo dolinu Neretve objavljen je javni apel Neretvanima u kojima ih se poziva da ne pruže podršku nijednom predsjedničkom kandidatu dok se jasno i nedvosmisleno ne izjasne protiv TE na ugljen u Pločama i megaprojekta Gornji horizonti.

“Aktualni predsjednik Josipović kao ni ostali predsjednički kandidati nisu se jasno i nedvosmisleno izjasnili protiv TE na ugljen u Pločama, niti su u svojim istupima upozorili na problem Gornjih horizonata kojeg planom gradnjom HE Dubrovnik 2 podupiru HEP i sve dosadašnje hrvatske vlade! Pozivamo sve Neretvane da ne daju potporu kandidatima koji se jasno ne očituju protiv ovih štetnih projekata!”

Podsjetimo, predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, za vrijeme svog nedavnog posjeta Neretvi, izjavila je da o termelektrani treba odlučiti narod na referndumu čime je zapravo dala podršku pločanskom HDZ-u koji referndumom želi dati još jednu priliku zagovaračima termoelektrane na ugljen. S druge strane, od sadašnjeg predsjednika Josipović nismo mogli čuti niti jednu izjavu o ovim štetnim projektima koji ugrožavaju dolinu Neretve. Želimo vjerovati da nisu u pravu oni koji ga nazivaju “rejting efendijom” koji se ne izjašnjava o nijednom bitnom pitanju za hrvatsko društvo s ciljem nezamjeranja i čuvanja svog medijskog rejtinga.

Uredništvo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *