Srijeda, 12. prosinac. 2018.

Metković: Koncert „Večernji zvon“ tamburaškog orkestra Misericordia

Nakon nedavnog koncerta ljubavi i zahvalnosti pod nazivom Večernji zvon u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, te uspješne promocije albuma Večernji zvon, pod ravnanjem prof. Davora Markote, tamburaški orkestar Misericordia iz malog hercegovačkog mjesta Šurmanci, održao je koncert i u Metkoviću – u sklopu prosinačkih svečanosti, u ponedjeljak 3. prosinca u GKS-u.

Program koncerta koji je vodila Sanja Pehar, urednica Radiopostaje „Mir“ Međugorje, počeo je skladbom „Milost“, solistice Darije Ramljak, bio je ispunjen raznovrsnim repertoarima, od duhovne glazbe svjetskih uspješnica do popularnih zabavnih skladbi i klapske pisme. Solistica je bila i Anđela Ljubić Bukovac.

Gosti koncerta bili su ženska klapa Mir i muška Concordia iz Međugorja koja djeluje od 2016. godine, na čijem su repertoaru obrade popularne glazbe, duhovne skladbe i tradicionalna klapska pisma. Tamburaškom orkestru pridružio se i Marijo Bevanda, koji je, kao i svi drugi izvođači bio popraćen pljeskom oduševljenih Metkovaca. Na kraju koncerta pjevali su dobro poznate skladbe iz Međugorja.Tamburaški orkestar Misericordia, župe Međugorje, nastao je 2012. na inicijativu župnika fra Marinka Šakote, od kada uspješno djeluje, promovirajući tamburašku glazbu u Hercegovini, ali i svijetu. Najviše njeguju tamburašku glazbu duhovnog karaktera za potrebe u župi Međugorje ali i orkestralnu glazbu koncertnoga i zabavnog žanra. Njihov nosač zvuka „Večernji zvon“ koji se mogao nabaviti po promotivnoj cijeni, zanimljiv je spoj duhovne i popularne glazbe u originalnim, njima svojstvenim i prepoznatljivim aranžmanima, u što se uvjerila i metkovska publika. Orkestar njeguje različite stilove i glazbene žanrove – od duhovne do popularne domaće i strane glazbe, te glazbe isključivo za tamburaške orkestre, a njihovo muziciranje, odlična je glazbena podloga za vrhunske glazbene soliste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *