Nedjelja, 17. veljača. 2019.

Biciklima od Travnika do Metkovića u spomen na oca Antu Gabrića

Misijska europska inicijativa Kristov Stol i Biciklistički klub Metković od 16. do 19. listopada organiziraju Duhovno-pustolovnu poveznicu Travnik-Klobuk-Metković nazvanu Ono malo više. Povod je stota obljetnica rođenja o. Ante Gabrića, koja će se obilježiti sljedeće godine, te prisjećanje na 20. listopada 1988. kada je o. Ante umro u Kalkuti, ali i 140. obljetnica rođenja isusovačkoga sjemeništaraca Petra Barbarića, a s molitvenom nakanom za beatifikaciju o. Ante Gabrića i Petra Barbarića, uz njihov zagovor.

Biciklima i molitvom od Travnika preko Klobuka do Metkovića, u stilu i duhu o. Ante Gabrića i Petra Barbarića, uz posebnu podršku i blagoslov kardinala Puljića!

U četvrtak, 16. listopada planira se poseban program i sv. misa u travničkoj Gimnaziji i sjemeništu, uz molitvu na grobu Petra Barbarića. U petak, 17. listopada blagoslov je biciklista i polazak preko Bugojna prema Tomislavgradu gdje će biti sv. misa i druženje u župi sv. Mihaela Arkanđela te noćenje. U subotu, 18. listopada nastavlja se prema Klobuku, tj. Šiljevištima u kojima će biti posjet i molitva u rodnoj kući Petra Barbarića. Otuda se nastavlja prema Metkoviću gdje će biti poseban program i sv. mise u župama sv. Ilije i sv. Nikole. Smještaj je u Pastoralnom centru Otac Ante Gabrić.

PROGRAM U METKOVIĆU

subota, 18. listopada 2014.
16.00 – Dolazak u Metković, doček biciklista na Trgu kralja Tomislava
17,15 – Polazak pješice svih biciklista s biciklima na ramenu stubama do crkve sv. Ilije
17.25 – Fotografiranje ispred crkve sa biciklima
17.30 – Sv. misa
18.15 – Smještaj u Pastoralnom centru O. Ante Gabrić
19.30 – Program u Gradskom kulturnom središtu (audio-videozapis o životu o. Ante Gabrića), press-konferencija
20,45h – Početak večere u Pastoralnom centru O. Ante Gabrić, druženje…

nedjelja (19. listopada 2014.
08.00 – Caffe bar Frankie, zajednička kava i doručak
09.00 – Sv. misa u Pastoralnom centru O. Ante Gabrić
10.00 – Obilazak rodne kuće o. Ante Gabrića i dr. znamenitosti
11.00 – Izlet lađama i ručak
13.00 – Oproštaj i povratak svojim kućama

Do sada je prijavljeno tridesetak biciklista za čitavu trasu (iz Metkovića, Zagreba, Zadra, Okučana, Banja Luke…), a očekuje se priključivanje lokalnih biciklista na pojedinim dionicama trase.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *