Srijeda, 23. siječanj. 2019.

Edukativno-kreativne radionice u Prirodoslovnome muzeju Metković

Od ponedjeljka 29. srpnja ponovno će se održavati radionice u Prirodoslovnome muzeju Metković. Dođite u 10 sati, zabavite se, nešto naučite i brže će proći vrijeme do subote i odlaska na more! Radionice će se održavati svakoga ponedjeljka i srijede u isto vrijeme. Dobrodošli su i veliki i mali!

Ma što je to škarambež?

Možda netko ne zna, ali ovaj smiješni lokalni naziv za odnosi se na skupinu žohara. Iako se većina ljudi zgraža od same pomisli na njih jednako toliko nisu upoznati s mnoštvom nevjerojatno zanimljivih činjenica o toj raznolikoj skupini kukaca. Žohari su izrazito prilagodljivi mali „trkaći oklopi“ koji zahvaljujući svojim sposobnostima uspijevaju preživjeti najekstremnije uvjete. Ta temeljna odlika uvjetuje postojanje mnoštva vrsta diljem čitave planete. Draga djeco, ako ste dovoljno znatiželjni da upoznate čudnovati svijet ovih naizgled običnih „buba“, dođite u naš muzej.

Budući da je u Muzeju u tijeku izložba kukaca u kojoj možemo čuti i vidjeti raznolikost kukaca pjevača, ne samo iz Hrvatske već cijelog svijeta, tema radionica biti će kukci. Za početak žohari!

Razgledajmo izložbu i pronađimo žohare. A tada ćemo na radionici moći naučiti što su žohari i zašto su važni. Nakon toga očekuju vas igre, pitalice, kratki film, slikati ćemo i izrađivati male skulpture, još uvijek prikupljamo vaše radove na temu kukaca, ne zaboravite najbolje ćemo nagraditi s prvim danom škole ili vrtića!

metkovic.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *